A lakatlan ház dupla felelősség!


Mostanában egyre többen adják házvásárlásra a fejüket, pörög az ingatlanpiac, ez tény.  Sok apró trükköt érdemes bevetni egy frissen vásárolt háznál, amennyiben nem tudunk azonnal beköltözni. Az egyik legjobb megoldás (és hosszútávon is kifizetődő) a szomszédokkal való jó kapcsolat. Nem árt, ha jóban vagy a lakókkal, mivel jobban szemmel tartják a portádat, értesítenek, ha valami szokatlant látnak.

A kertes ház udvarában jól megfér egy kutya – persze csak akkor, ha naponta látogatod és gondozod! Az alkalmi besurranókat visszariasztja az eb, egyrészt fizikailag is tartanak tőle, másrészt azt feltételezik, ahol kutya van, ott gazda is.

Fontos – és sokan megfeledkeznek róla -, hogy a portát is ápolni, gondozni kell. Az ablakcsere, vakolás és betonozás mellett aprónak tűnő gond, ha gazos a kiskert, viszont annál nagyobb jel a betörőknek! A gondozatlan előkert, nagyra nőtt fű is azt mondja: „Gyere, ez a ház hetek óta gazdátlan!” Szánjunk rá hetente egy-két órát, a poros, nehéz fizikai munka után üdítő lesz egy kis szépet is látni!

Akármilyen felújításba is kezdesz, fontos, hogy redőny vagy sötétítő függöny legyen az ablakokon – ezekkel egyszerre tudod a lakott ház látszatát kelteni és elrejteni, amit el kell: gépeket, beépítésre váró bútorokat, szerszámokat.

A lámpa fel- és lekapcsolása egy időzítővel könnyen megoldható – a minimális áramfogyasztás a legkevesebb, amit a betörők ellen megtehetünk.

Egy felújítás alatt álló ház általában nyüzsög az emberektől – napközben. Éjszaka azonban csendes, csak az értékek vannak benne. Már kisebb tárgyak esetében is érdemes elgondolkodni riasztórendszer vagy távfelügyeleti rendszer beszerelésén. Sok gondot vesz le a vállunkról, ha egy szerkezet vagy egy komplett csapat felügyeli a jövőbeli otthonunkat – a Patent mindkét megoldásban otthon van, így bátran kereshetjük, ha otthonunk biztonsága a tét. 

A segítség kérés nem kerül pénzbe, keresd a régió legnagyobb távfelügyeleti cégét a díjmentes tanácsadásért!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért