Biztonsági őr bárkiből lehet?


Ha belépünk egy üzletbe, szórakozóhelyre, szinte kivétel nélkül biztonsági őrbe „botlunk”. Akár szó szerint is vehetjük, hiszen többnyire az ajtó mellett állva vigyázzák a rendet, szűrik ki a problémás embereket. Sokakat zavarja az őr jelenléte, mondván csak felesleges kelléke az üzletnek. Ez azonban messze nincs így, egy biztonsági őrnek számos készség birtokában kell lennie, hogy munkáját valóban kifogástalanul végezhesse.

Hogy mire van szüksége egy jó biztonsági őrnek? Elsősorban jó kommunikációs készségre, hiszen sok esetben emberekkel, emberek között dolgozik. Az igazgatóság mellett az utca emberével is meg kell értetnie magát; ha a fellépésére van szükség, fontos, hogy gyorsan, de udvariasan közölje, mi a teendő.

Gyors reagálás és precíz munkavégzés nélkül ez a feladatkör betölthetetlen, mint ahogy a jó megfigyelő képesség sem hiányozhat: baj esetén minden részletet tudnia kell, hogy azokat a rendőrökkel közölve segíteni tudja a nyomozást.

Azonban a jó őr legfőbb ismérve, hogy észrevétlen. Ezt persze átvitt értelemben kell értenünk, azaz jelenlétét észrevesszük, de nincs jelen zavaró tényező, ami fennakadást okozna a vásárlásban, szórakozásban. Ha ezt tapasztaljuk, az nagymértékben a biztonsági őrnek köszönhető.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az okoseszközök, a modern technikai vívmányok – segítségükkel könnyebben védhetjük értékeinket, családunkat. Az élőerős védelem azonban mindaddig nem szorulhat háttérbe, amíg egy konkrét szituációban számos reakció közül a tapasztalat és a helyes ítélőképesség mondja meg, mi a teendő. 

A Patentnál is kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági őrök munkájára, ha védelemre van szükséged, keresd őket bizalommal!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért