Hogyan válasszunk tárhelyet?



Ha elérkezettnek látod az időt, hogy a digitalizáció újabb lépcsőjére ugorj, akkor talán te is elgondolkoztál azon, hogy készíts (vagy készíttess) egy patent honlapot. Ez manapság már egyáltalán nem olyan bonyolult, kis felkészüléssel és utánajárással bátran belevághatsz. Ha már a fejedben megvan a design és a tartalom, fontos kérdés, hogy mi üzemeltesse az oldaladat. Erre adunk most pár hasznos tippet.

Az első legfontosabb dolog a tárhelyek kiválasztásánál, hogy tudd, mire szeretnéd használni az oldalt. Ha komolyabb üzletbe vágsz, mindenképpen egy olyan tárhelyet keress, amelyek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek követik a vállalkozásod alakulását, hiszen érdemes előre tervezned, feltételezned, hogy az üzleted beindul. Ilyen rugalmasság, ha a szolgáltató engedi a honlapod növekedését, és csak egy üzenetet küld, hogy túllépted a keretedet. Apróságnak fog tűnni, de hosszútávon a siker alapja lehet.


Érdemes például a látogatói adatokat összesítő ingyenes Google analytics szolgáltatását használnod – már a kezdetektől-, hiszen részletes statisztikát készít a weboldal látogatóiról, így követheted a honlapod növekedését.

Ne dőlj be olyan szolgáltatónak, ami óriási tárhelyet szolgáltat – ez csak vevőcsalogató fogás, ennek sok esetben még 5-10 százalékát sem használod ki, így reálisan ráfizetsz a szolgáltatásukra.

Ha nagyon nem vagy járatos a virtuális világban, kérj segítséget egy ismerőstől, akár szakembertől! Sok kellemetlenségtől mentesülhetsz.

Ha nehéz kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, bizony jobb, ha másik után nézel. A nehéz nyomon követés a leggyanúsabb jel, hogy megbízhatatlan szolgáltatóval kerültél kapcsolatba. Fontos, hogy alaposan körüljárj minden lehetőséget, mert ezzel megelőzheted, hogy akár az egész honlapod köddé váljon.

Nyugodtan keresd fel a tárhelyszolgáltatót, kérdezz tőlük, járj utána a garanciának és egyéb szolgáltatásoknak. Jó, ha tudod, mit kaphatsz a pénzedért. 

A Patentnál az analóg világban is pontosan kiszámolhatod, hogy mennyi az annyi, hiszen a kollégák részletes tájékoztatást adnak INGYEN a lehetőségeidről. Élj vele!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért