Miért óvakodjunk az ügynöktől?



Ugye nem ismeretlen az a telefonhívás, amelyben egy „visszautasíthatatlan ajánlatról” szeretnének minket tájékoztatni?  Persze nem állítjuk, hogy minden biztosítási és házaló ügynök át akar bennünket verni, azt azonban igen, hogy mindegyik esetében alaposan utána kell járni, mit kínál és milyen feltételekkel.

Szerencsére már szigorodtak a termékbemutatással kapcsolatos szabályok, remélhetőleg a telefonos megkereséseknél is hasonló korlátozás lép életbe, de amíg ez nem következik be, minden megkeresés esetén legyünk résen! Idősebb hozzátartozók esetében bizonyosodjunk meg róla, hogy nem kötnek szerződést, nem vásárolnak meg semmit anélkül, hogy velünk egyeztetnének! Sajnos sok csaló kifejezetten az idősebb korosztályra utazik.

Sok esetben egy ismerősünkre hivatkozva veszik fel velünk a kapcsolatot az ügynökök, akik jó megjelenésű, kifogástalan modorú férfiak vagy nők. Személyes történetekkel igyekeznek a bizalmunkba férkőzni. Ez a kellemes megjelenés gyakran elhamarkodott döntésekre sarkall minket – gondolván, ilyen kedves embernek nem lehet rossz szándéka. Nos, ez lehet, hogy valóban így van, azonban ne felejtsük el, hogy az ügynökök jutalékért, azaz részesedésért dolgoznak. Saját érdekük, hogy minél több kliensük legyen, így nem feltétlenül a mi javunkat nézik.

Ha előre egyeztetett időpontban is keresnek minket, semmit ne írjunk alá első hallásra, még akkor sem, ha az „akció csak ma érvényes”. Gyanakodjunk, ez tipikus rábeszélő szöveg, hiszen nem enged időt a tájékozódásra. Sok esetben kedvezőtlen ajánlatot erőszakolnak ránk, amit visszamondani csak hosszadalmas és költséges eljárás után lehet.

Akármit vennénk vagy kötnénk meg, fontos, hogy ne hamarkodjuk el a döntést! Kis összegű szerződés esetében is bosszúságot okoz, ha kiderül, rászedtek; nem beszélve arról, ha nagyobb összeget áldoztunk egy bizonyos termékre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért