Milyen trükkökkel utaznak ránk a csalók?


Útbaigazítást kérő ismeretlen, szemfüles tolvaj, sorolhatnánk még. Sajnos a csalók ötlettárháza kimeríthetetlen: hétről hétre újabb trükkökről számol be a rendőrség, egyúttal felhívja a figyelmet a körültekintő tájékozódásra. A csalók legújabb trükkje ismét könnyen csapdába csalhat...

A rossz szándékkal becsengetők többsége felkészült, igazán megnyerő személyiség – ezzel fedik el a kétséget kiszemeltjükben. A legtöbb esetben egy közműszolgáltató munkatársaiként jelentkeznek, majd adategyeztetés vagy egyszerű ellenőrzés céljából bekéredzkednek a lakásba. A tulajdonos figyelmét elterelve szempillantás alatt meglovasíthatnak különböző értékeket: pénzt, telefont, ékszereket stb.

Minden ilyen látogató esetében kérjünk fényképes igazolványt, ugyanis a közműszolgáltatók munkatársai csak ennek kíséretében járhatnak el. Fontos tudni továbbá, hogy sem adategyeztetésre, sem a szerződéssel kapcsolatos egyéb okból nem jelennek meg az ügyfél lakásánál előzetes értesítés nélkül!

A közműszolgáltatók nevével való visszaélés mellett továbbra is virágzik az unokázós csalásnak nevezett trükk. Minden segítségkérő telefonhívás esetén ellenőrizzük le, valóban rokonunk telefonál-e: hívjuk fel az eredeti telefonszámon – de gondolván arra, hogy erre nincs minden esetben lehetőségünk –, egyeztessünk le családtagjainkkal egy biztonsági kérdést. Ha valóban szerettünk került bajba, gond nélkül tudni fogja a választ, azonban így könnyen kideríthető, ha csak egy csaló próbálkozik.

Ne csak a közvetlen rablástól, kifosztástól óvjuk meg szeretteinket, hiszen a csalók az ilyen trükkökkel az emberek jóhiszeműségére utaznak. Fontos, hogy gondoskodjunk idős szeretteinkről, az ő esetükben nem lehet kérdés, hogy szükséges-e a távfelügyeleti rendszer. Patent megoldásokért keresd a régió legjobb security cégét!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért