Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!


A betörők – legyenek akármennyire felkészültek és rutinosak – elbizonytalanodnak egy olyan lakás láttán, ahonnan fény szűrődik ki. Erre épít például a Fibaro fejlesztés, amellyel a tulajdonos távollétében is kezelheti a ház lámpáit, így biztosítva, hogy kívülálló személy ne tudjon a valójában üres házról. Az eszközt mobilunkkal párosítva könnyedén adhatunk parancsokat: a rendszer leengedi/felhúzza a redőnyöket, kapcsolgatja a lámpákat, a televíziót vagy a hifit.


Automatizálva arra sincs szükség, hogy a parancsokat naponta mi küldjük el a Fibarónak. Fényérzékelő moduljával automatikusan kapcsolgatja a lámpákat és rendezi a redőnyöket. Így valóban olyan hatást keltünk, mintha lenne otthon valaki.


Néhány betörőt még a fény sem riaszt vissza: becsengetnek a lakásba, hogy valóban van-e otthon valaki. Természetesen erre is találtak már ki egy alkalmazást: a rendszer csengetéskor értesítést küld a tulaj telefonjára, aki egyszerű hívással ellenőrizheti a látogatót. Mindezt úgy, hogy a látogatónak nem tűnik fel a térbeli távolság.


A technikai vívmányok mellett persze mindig jó, ha egy megbízható ember rendszeresen ellenőrzi otthonunkat. Úgy tűnik, lassan mindenre találhatunk okosmegoldást, hogy otthonunkat, családunkat biztonságban tudhassunk. A Patent is arra törekszik, hogy minden problémánkra megoldást találhassunk, érdemes tehát kiegészíteni a biztonság érzetünket egy távfelügyeleti rendszerrel. Keresd a patentos kollégákat az egyedi ajánlatodért!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Pár kattintás a biztonságodért