Egyedül is biztonságban


Az, hogy ki hogyan éli az életét, sok összetevős. Ha valaki úgy dönt, hogy egyedül szeretne lakni, akkor bizony annak jó oka van, hiszen alapvetően az ember társas lény. Természetesen az alapvető pozitívumokon kívül azonban a szólóban eltöltött estéknek megvannak a mélységei. Pláne a mai bűnügyi sorozatokkal és horrorfilmekkel tarkított világban. Ha nem érzed magad biztonságban az otthonodban, akkor állandó rettegés az életed! Szerencsére vannak olyan tippek, amelyekkel még inkább megóvhatod a lakásod, az értékeid - ma ezekből szemezgetünk!

Az internetes hírportálok az egyedüllét érzelmi oldala mellett a konkrét biztonságunkra vonatkozóan is boncolgatják ezt a témát. A tuti tippeket a régió kiemelt vagyonvédelmi cégének egyik szakemberével is megvizsgáltattuk, így a folytatásban csakis garantáltan működő tanácsokat olvashatsz!


Patent tippek:

Ellenőrizzük le, hogy a ház mennyire biztonságos! Elég masszívak az ajtók, az ablakok és a zárak? Ha minden nyílászáró tökéletesen működik, akkor már fel is írhatunk egy pontot a biztonság javára.

Érdemes jóban lenni a szomszédokkal. Ahogyan mi is róluk, úgy ők is tudnak egy csomó mindent rólunk. A szokásainkat, hogy mikor indulunk dolgozni, mikor érünk haza, kik és milyen gyakran járnak hozzánk stb. Ha jóban vagyunk, talán még extra figyelmet is kapunk, ami nem feltétlenül rossz, mert hamarabb elmondják, ha valaki kopogtatott az ajtónkon, amikor mi nem voltunk otthon.


Vigyázzunk a kulcsainkra és ne tartsuk együtt azokat olyan okmánnyal, amelyekben a címünk szerepel!

A barátainkkal tudassuk, amikor csak lehet, hogy hol vagyunk. Figyelem! A közösségi média egy teljesen új piac a tolvajok számára! Érdemes itt csak a nyaralás után kommunikálni, hogy nem voltunk otthon.

Az is praktikus, ha kitalálunk egy menekülési tervet szükség esetére. Mondjuk ha tűz üt ki, vagy ha tolvaj jár a lépcsőházban.

Ha szerelő érkezik hozzánk, jobb, ha legalább a szomszédot áthívjuk, ha pedig nem hívtunk szakembert, ne engedjünk be senkit a lakásba, aki „csak ellenőrizni szeretne valamit”.

Ha valami különösre lettünk figyelmesek, mondjuk el a szomszédoknak, ismerősöknek, esetleg a hatóságoknak.

Ami pedig a legfontosabb, mindig zárjuk az ajtónkat, és ha rendelkezik az otthonunk távfelügyeleti rendszerrel, sose felejtsük el bekapcsolni, ha elhagyjuk a lakást!

+1 Tipp: Értesítsük a velünk szerződésben álló vagyonvédelmi céget, ha huzamosabb időre elhagyjuk az otthonunkat. Az extra figyelem a nyaralás/pihenés alatt nemcsak nekünk, hanem az otthonunknak is jár!

Ezeket a jó tanácsokat betartva nem kell aggódnunk a biztonságunkért, de az elővigyázatosság nagyon fontos. További hasznos tippekért látogass vissza legközelebb is a Patent Blogra!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért