Fontos, hogy Te is biztonságban tudd céges adataidat


Napjainkban egyre többen vágnak bele a saját vállalkozásba, azonban egyetlen kis-, közép vagy nagyvállalkozás sem veheti félvállról az adatvédelemet és a kiberbiztonságot.

Az adatvédelem - az erre vonatkozó jogi szabályozás mellett - azért fontos, mert az információ és az adat óriási értéket és felelősséget jelent. Egy kibertámadás vagy adatszivárgás esetén a teljes céged jövője és megítélése foroghat kockán. A kiberbűnözők azok felhasználásával visszaélhetnek, zsarolhatnak. Ha egy adott ügyfélről – legyen az, cég vagy magánszemély - szenzitív adat kerül ki, akkor az/ő akár kártérítési pert is indíthat, amely jelentős pénzbüntetéssel járhat.

A fentiek elkerülése érdekében fontos, hogy cégünk saját eszközeit használjuk, mert azokat a szakemberek már beállították, hogy megfeleljenek az IT-biztonsági előírásoknak. A céges adatokat meg kell óvnunk, különböző biztonsági szoftverekkel, tűzfalakkal és egyéb titkosítási vagy IT-biztonsági megoldásokkal.

Egy ilyen IT rendszer kialakítása rendkívül bonyolult, ezért mindenképpen speciális szakértő beavatkozását igényli. Ha bizonytalan vagy abban, hogy hogyan védd meg céges vagy személyes adataid, akkor bízd szakemberre ezt a feladatot. Ebben nyújt komplex segítséget a Patent Security adatvédelem üzletága.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért