Három hiba és oda a biztonság



Gondoltad volna, hogy elég három hiba ahhoz, hogy az otthonod már ne legyen száz százalékban biztonságos?

„Velem semmi rossz nem történhet” – sokan ebben a tévhitben élnek, és követnek el olyan hibákat, amelyek megkönnyítik a betörők dolgát.

Van három olyan fontos tényező, amely befolyásolhatja az otthonunk biztonságát.

Az első a túl sok médiajelenlét.

Sok bűnöző előszeretettel használja a közösségi oldalakat információszerzésre. Fontos, hogy ne posztolj a lakásodról, és a benne található értéktárgyakról – így például a tévéről, értékes ruhákról – képeket, mert ezek felkeltik a nem kívánatos személyek figyelmét. Azt meg főleg ne áruld el egy posztban, hogy pontosan hol laksz! Az utazás során posztolt képek is árulkodó jelek arról, hogy mikor van az adott személy az otthona közelében. Célszerű, hogy a nyaralást követően töltsünk csak fel képeket.

A második tényező a hamis biztonságérzet.

Sokan úgy gondolják, hogy a társasház zárt, és nehezen megközelíthető, azonban ez korántsem van így. Bárki, bármikor felcsöngethet egy adott lakásba postásnak álcázva magát, így bejut az épületbe.

A harmadik tényező pedig a gondatlanság.

Mindig riasszuk be a lakást és zárjuk be az ajtót, akkor is ha csak rövid időre hagyjuk el az ingatlant. Érdemes az ajtót még akkor is zárni, ha a lakásban tartózkodunk. Egy tapasztalt tolvajnak bőven elég, ha nyitva hagyjuk az ajtót ahhoz, hogy egy pillanat alatt eltulajdonítson egy értéktárgyat.

Fontos, hogy soha ne feledkezzünk meg az ingatlanunk védelméről!

Ebben segít a Patent Security, amely Magyarország öt meghatározó vagyonvédelmi vállalkozása közé tartozik. A cég 24 órás állandó felügyeletet biztosít az adott település bármely pontján, és riasztás után percek alatt a helyszínére érkezik a beavatkozó csoport.

Sőt, ha nem szeretnéd a lakásodat/házadat átalakítani a riasztórendszer miatt, arra is van megoldás. A Patent Security SAS, vagyis Smart Alarm System rendszerével mindezt elfelejtheted. Ez egy vezeték nélküli, innovatív okos riasztó rendszer, amelyet telefonos applikációval bármikor és bárhonnan kezelhetsz.

Forrás: https://berek.hu/2021/01/20/3-hiba-amit-erdemes-elkerulni-otthonunk-biztonsaga-erdekeben/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért