Időskorban is aktívan

Mindenki azt szeretné idős korában, hogy kevés fizikai és anyagi gondja legyen. A fizikai oldalt könnyebb megoldani, ehhez segítség, ha négy alapvető dolgot betartunk.


Az első, hogy ne lassuljunk le!

Fontos, hogy a testmozgás mindig az életünk része maradjon. Az aktív élet például csökkenti az egészségügyi problémákat. Idősebb korban a legjobb az aerobik-jellegű mozgásforma.


A második, hogy egészségesen étkezzünk!

Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt. Fogyasszunk minimum heti kétszer halat. Érdemes szakember véleményét kikérni az étrendünkkel kapcsolatban.


A harmadik, hogy ápoljuk a kapcsolatainkat! 

Ne engedjük meg magunknak az elszigetelődést! Menjünk el közösségekbe, ismerjünk meg új embereket. Szervezzünk közös programokat, kirándulásokat.


A negyedik, hogy mondjunk búcsút a káros szenvedélyeknek!

Tegyük le a cigarettát, csökkentsük az alkoholfogyasztást!


Az ötödik, hogy kiránduljunk, sétáljunk sokat!


Idős korban sem kell lemondani a túrázásról, vannak olyan szép helyek idehaza, amelyeket könnyen bebarangolhatunk.


Most térjünk át az anyagi oldalra.

Természetesen a megtakarítás rendkívül fontos dolog, de sokan nem gondolnak arra, hogy egy aprócska figyelmetlenség is komoly károkat okozhat. Ilyen például az, ha az otthonunkra nem fektetünk kellő figyelmet. Az idősebb embereket könnyebb célpontnak tartják a betörők, ezért érdemes a lakásunkat is biztonságossá tenni, és így az értékeinket megvédeni.

Ebben segít a Patent Security. A cég 24 órás állandó felügyeletet biztosít az adott település bármely pontján. Riasztás után percek alatt a helyszínére érkezik a beavatkozó csoport. A cég rendelkezik egy Smart Alarm System (SAS) rendszerrel is, amelyet telefonos applikációval bármikor és bárhonnan kezelhetünk. Sőt ehhez több ember is kaphat jogosultságot a saját telefonjáról. Az egész rendszer vezeték nélküli, így a le- és feltelepítés is nagyon egyszerű.


További részletekért kattintson a Patent Security weboldalára!


Forrás:

https://napidoktor.hu/blog/fitten-idoskorban-4-dolog-amit-ne-hagyjunk-abba/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért