Így előzd meg a betöréseket!


Időről időre felüti a fejét egy betöréshullám, amelyet aztán felkap a média, mi pedig csak szörnyülködve nézzük és olvassuk a híreket. Talán még fel is sóhajtunk, hogy “jaj, szegények”, vagy hogy “de kár, hogy nem tudták megelőzni a bajt”. Az utóbbi időben a környékünkön megszaporodtak az óvodai betörések. Érdekelt, hogy mit is lehet tenni ellenük, ezért szakértő segítségét kértem a témában.


Megelőzni mindig sokkal jobb a bajt. De vajon lehetséges egy ilyen esetben? Fábián Györggyel, a Patent Security kommunikációs vezetőjével beszélgettünk. 

“Fontos tudni, hogy maga a betörés megelőzhető, de sok esetben nem akadályozható meg, mert valaki elvetemült és betöri az ablakot. Az utána következő másodpercek a fontosak, hogy nagyobb kár ne történjen. Azonnal szólaljon meg a riasztó berendezés, azonnal érzékelje ezt a Patent diszpécsere, hogy aztán valami beavatkozás történhessen.” A szakértő azt javasolja, hogy mindenképp kérjünk ingyenes vagyonvédelmi tanácsadást, legyen szó egy önkormányzati intézményről vagy más esetben akár egy családi házról is.


Havi pár ezer forintos összegért már megoldható, hogy bármi történik - akár csak felfeszítenek egy ajtót -, pillanatokon belül három embert is tud riasztani a dicspécser központ az adott településen, akinek az elérhetőségét szerződéskötéskor megadtuk. A szakember hozzátette azt is, tapasztalataik szerint ilyen betöréseknél ha megjelenik egy autó, azonnal menekülőre fogják a betörők a dolgot, nem kell félni tettlegességtől.


Kellő elővigyázatossággal tehát megelőzhetőek a betöréses bűncselekmények, de ehhez időben, tudatosan ki kell alakítanunk azt a védelmet, amelyet csak egy távfelügyeleti cég tud nyújtani.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért