Pár kattintás a biztonságodért


Hány olyan okos eszközöd van, amin folyton be vagy jelentkezve a weboldalakra, amelyeket használsz? Megjegyzi a böngésződ a jelszavaidat? Tuti biztonságtechnikai eszközt nem tudunk a kezedbe adni, de a napokban szembejött velünk egy szép kis összefoglaló és fejlesztéspakk a legnépszerűbb keresőóriástól, amely bizony segíthet az eszközeid megvédésében. 

A 24.hu közléséből kiderült, hogy az új felületen immár személyre szabottan kapunk tippeket arról, hogyan tudjuk magasabb szintre emelni adataink védelmét. 

Itt éred el: https://myaccount.google.com/security-checkup

Ha zöld pötty vírit a pontok mellett, akkor minden a lehető legnagyobb rendben van.

Ha sárga, vagy rosszabb esetben piros pötty van az egyik fülön, akkor ellenőrizni kell, mi lehet a probléma.

A Google persze gondol a nem átlag emberekre is, akikek a megszokottnál egy kicsit nagyobb védelemre van szükségük. A politikusoknak vagy a hírességeknek például extra beállítási lehetőségekkel segíti az adataik megvédését.

A keresőórásnak nem ez volt az első biztonsági intézkedése, már több olyan kiegészítő létezik, amellyel óvatosabban barangolhatunk és használhatjuk kedvenc felületeinket. 

Nézzünk párat:

Google Play Protect – Gépi tanulásos algoritmusokkal automatikusan ellenőrzi az áruházba bekerült applikációkat.

My Account – A Saját fiók oldalon nem csak a bejelentkezési adatokat állíthatjuk be, de megnézhetjük, milyen személyes adatokat gyűjt be rólunk a Google, mire használja fel.

Trust Project – A bizalom projekt célja az álhírek és nem megbízható információk elleni küzdelem.

Reméljük, tudtunk segíteni egy kicsit, hogy jobban biztonságban érezd magad online, de hát az offline életünk is legalább ennyire fontos. Ha megbízható és hatékony eszközöket, na meg védelmet keresel, akkor a Patent a helyes választás, mely a biztonság minősége már évtizedek óta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!