Sportolással a vírus ellen


A koronavírus-járvány fenekestül felforgatta az életünket. Megváltozott a mindennapi rutinunk, szokásaink, beleértve a testmozgást is. A vírus miatt egy ideig bezártak a konditermek, a sportlétesítmények, így új megoldásokat kellett találni a testedzéshez. Szerencsére már az első hullámban megjelentek a különféle online sport órák az interneten, amelyekhez lehetett csatlakozni. Azok közül, akik eddig a sportlétesítményekben és az edzőtermekben sportoltak, sokan elkezdtek a szabadban edzeni, futni, sétálni.

Fontos kiemelni, hogy kutatások szerint a rendszeres testmozgással megelőzhető az, hogy a koronavírus miatt kórházba kerüljünk, valamint a halálozás kockázata is csökkenthető ilyen módon – olvasható a British Journal of Sports Medicine oldalán megjelent tanulmányban. Az értekezés szerint akár még a rendszertelen testmozgás is javíthatja az emberek esélyeit a koronavírussal szemben.

A Patent Securitynél kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás és az egészséges életre való nevelés. Ezért a cég a győri sportot, a kultúrát és az oktatást is támogatja.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210421/jelentosen-csokkentheti-a-koronavirus-sulyossagat-a-rendszeres-sport-479730

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért