Vigyázz vele, mit posztolsz!


A 21. században szinte elengedhetetlenné vált az internet és az okoseszközök használata. A koronavírus-járvány miatt sokan kényszerültek olyan helyzetbe, hogy otthonról úgynevezett home office-ban kell dolgozniuk. A közösségi médiára is egyre többen regisztrálnak fel, amelyen keresztül könnyebb kommunikálni és a kapcsolatot tartani a szeretteinkkel.

Kiemelten fontos, hogy ügyeljünk arra, mit és mikor posztolunk a közösségi felületekre. A betörők igyekeznek több módon kideríteni azt, hogy hova érdemes betörni, és mikor nincs otthon a tulajdonos. Azzal, hogy rosszul kezeled a közösségi profilodat, szinte tálcán kínálod fel értékeidet az illetéktelen személyeknek.

1. Fontos, hogy csak olyan személyt igazolj vissza, akit valóban ismersz!

Az alapértelmezett védelmi beállítások az ismerőseidre már nem vonatkoznak, így hozzáférhetnek az általad közzétett bejegyzésekhez, adatokhoz.

2. Ne hívd fel a figyelmet arra, ha nem tartózkodsz otthon!

Nyaraláskor hajlamosak vagyunk sok képet posztolni és bejegyzéseket írni arról, hogy éppen hol vagyunk és mit csinálunk. Ez viszont segíti a betörők „munkáját”.

3. Ne mutasd be úgy a lakásodat, mint egy kiadó ingatlant!

Ha lehet, akkor kerüld a lakásban 360 fokban készített fotókat és videófelvételeket.

4. Fontos, hogy legyen biztosítás az adott ingatlanon, mert egy betöréses lopás kártérítésénél a biztosítótársaság szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a betörő honnan tudott értékeinkről és az adott ingatlanról.

Szerencsére a 21. században már léteznek olyan szolgáltatások, amelyek megnehezítik a betörők dolgát és növelik a biztonságérzetet. A Patent Csoport Magyarország öt meghatározó vagyonvédelmi vállalkozása közé tartozik, és a cég a mai napig teljesen magyar tulajdonban van.

Ha kétségeid akadtak lakásod védelmét illetően, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Forrás:

https://www.origo.hu/gazdasag/20160816-nyaralas-betores-facebook-kozossegi-media-tippek-es-jotanacsok.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért