Biciklin szállni élvezet



A jó idő beköszöntével sokan pattannak biciklire. A felhőtlen kerekezést azonban sokszor megzavarja, hogy úton-útfélen vázavesztett, lelakatolt kerekeket látunk. Ilyenkor mindig féltve zárjuk le a biciklinket – vajon mi is áldozattá válunk? Itt van néhány tipp, hogy ne beszéljen le a félelem erről a mozgásformáról.

A leggyakoribb hiba – amelyekről az interneten több vicces kép is látható -, hogy nem a kerékpár megfelelő részét rögzítjük, vagy nem biztos felületet választunk: ilyen, ha az ülés alatt lakatolunk – ekkor egyszerűen leemelhető róla a lánc - vagy egy könnyen elmozdítható oszlophoz zárjuk le a bicajt. A hibákat estig sorolhatnám, helyette inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy legyen meg a három biztos pont, azaz:

- a megfelelő zár,

- a biztos rögzítési pont a kerékpáron,

- és a biztos rögzítési pont a helyszínen.

Az egyik legbiztonságosabb megoldás, ha láncot használsz, de megteszi a jó minőségű, vastag zár is – arra azonban ügyelj, hogy ha számzáras lakatot használsz, ne hagyd azt rajta a biciklin úgy, hogy kileshető legyen a számsora - egy szemfüles tolvaj pillanatok alatt meglovasíthatja a járgányodat.

Ezeken felül természetesen figyelj arra is, hogy ne zárd le a bicajt kétes hírű környéken, és persze ne hagyj rajta értékeket sem – úgymint lámpa, mp3-lejátszó stb. Ne hagyd őrizetlenül még egy percre sem – akkor sem, éppen „csak beugrasz” valahova!

Nem elég, ha akkor biztonságban tudod a kétkerekűt, mikor éppen nem ülsz rajta – fontos a megfelelő felkészítés és a láthatóság is, hogy közlekedés közben ne érjen minket baleset. Ha pedig mindenre felkészültél, ami útközben érhet, ne feledkezz meg a bringád otthoni biztonságáról se! Válassz olyan távfelügyeleti rendszert, amely nem csak a lakásodat, hanem mondjuk a garázst is védi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért