Veled is megtörténhet! - Zsebtolvajok a mindennapokban


Ugye ismerős a sztori? Mindannyiunknak van legalább egy barátja, akit sajnos értek már atrocitások a tömegközlekedési eszközökön például. Szerencsés esetben észre vesszük, ha valaki matat a zsebünkben, a táskánkban, de a tolvajok mai praktikái ellen elég nehéz védekezni. De persze korántsem lehetetlen! Hasznos tanácsokkal vigyázunk a pénztárcádra ma a Patent Blogon!

Nagyon ébernek kell lennie annak, aki nem akar áldozattá válni és nem akarja kitenni magát annak a tortúrának, amit az elveszett igazolványok pótlása jelent - az anyagi veszteség mellett. Ezért jó, ha ismerőssel, baráttal, barátnővel vagy a párunkkal utazunk. Amennyiben ez nem megoldható, akkor erre az esetre is igaz a jól megszokott mondás, fő az elővigyázatosság!

Érdemes például csak a legszükségesebb iratainkat magunknál tartani és azokat tegyük külön a pénztárcától. Mind a két tárolót tegyük lehetőleg belső zsebbe! Habár fontos, hogy bizonyos időközönként ellenőrizzük, megvan-e mindenünk, de a szakértők szerint a testbeszédünk elég árulkodó, az értékeink hollétét tekintve is. Ne tapogassuk tehát a zsebünket feltűnően, mert ezzel rögtön lebuktatjuk a legértékesebb holmijaink helyét. A táskánkat lehetőleg tartsuk szorosan magunk mellett, és a csomagjainkat soha ne hagyjuk őrizetlenül. Napjainkban elég kevesen hordanak maguknál készpénzt, bankkártyát viszont annál inkább. Fontos tanács, hogy ezek mellett soha ne tartsuk a PIN-kódot, és ha már a lopás megtörtént, azonnal tiltassuk le a kártyát!

Persze senkit se szeretnénk riogatni, de a statisztikák azt mutatják, hogy a mai tolvajok már nem magányos farkasként szelik a metró-, vonat- és buszhálózat útjait. A zsebesek általában csapatban dolgoznak. A művelet része, hogy az egyik elvonja az áldozat – náluk csak balek – figyelmét, a másik addig nyúl (lop), és a harmadik pedig figyel, vagy neki adják át a szajrét (lopott holmit).

Mint általában, úgy ebben az esetben is fontos elv a jobb félni, mint megijedni. Persze a fentebb sorolt tippek sem nyújtanak 100%-os védelmet a zsebtolvajok ellen, de ha megtörténik a baj, azt legalább elmondhatjuk, hogy mi mindent megtettünk!

Ha hasznos volt az írásunk, akkor oszd meg a barátaiddal, hogy Nekik is segíthessünk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért