Csak okosan motorozzunk!


Szeretünk motorozni, mert nemcsak vagány, hanem sokszor gyorsabb is, mint autóval közlekedni. Természetesen a motoron is nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, hiszen megfelelő védőöltözet nélkül még a szomszédba sem megyünk. Az egyik legfontosabb biztonsági elem a sisak, amiből bizony már okosat is választhatunk.

A Crosshelmet nevű újítás legfőbb pozitívuma abban rejlik, hogy egy hátsó kamerával megnövelték a szűkös kilátást, így 360°-os belátást biztosít a motorosnak, így magabiztosabban haladhatunk.

És hogy mitől lesz még okos ez a bizonyos sisak? Természetesen a rá tölthető funkcióktól. Minden motorost zavarja a menetszél, a kívülről érkező zajok. A Crosshelmeten egy apró kattintással kiszűrhetjük ezeket a tényezőket, hogy valóban a motorozás élményét élhessük az idegtépő zúgás helyett.

Természetesen ez az eszköz is párosítható telefonunkkal, így navigáció, térkép és egyéb információk is megjeleníthetők a sisak kijelzőjén.

Sokszor jól jönne, ha a konvoj elején motorozóval egyeztethetnénk, hol és mikor álljunk meg, hogy kinyújtóztassuk a lábunkat. Most már ezt is megtehetjük, hiszen a „walkie-talkie” funkcióval ezt az apró, de annál fontosabb hiányosságot is kiküszöbölték a fejlesztők.

Egy teljes töltéssel akár 8 órán keresztül is használhatjuk a sisak extráit, de persze ez idő után sem kell attól félnünk, hogy baleset esetén cserben hagy. A Crosshelmet ugyanis biztonsági szempontból a hagyományos sisakkal megegyező tulajdonságainak köszönhetően véd a kisebb balesetek esetén.

Persze mezzel az újítással is fontos szem előtt tartanunk, hogy motorozzunk felkészülten, hogy a lehető legkisebb legyen a baleset veszélye!

Ha pedig otthon kellene extra védelem a szeretett járgányodnak, akkor hvd a patentos kollégákat! ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért