Így védekezz a fifikás autótolvajok ellen!


A tolvajok a magányos sofőrökre specializálódtak, Szlovákiában például egyre több helyen csapnak le. A bűnözők megvárják, míg a sofőr bemegy a benzinkút pénztárához, és éles szerszámmal megszúrják az autója valamelyik kerekét. Távolról követik, így azt is látják, mikor a sofőr észreveszi a defektet, ekkor csapnak le rá - írja a Paraméter.

Míg a pórul járt sofőr a kerékcserével van elfoglalva, a csalók az őrizetlenül hagyott utastérből kilopják az értékeket, és elhajtanak. A szlovák rendőrség arra figyelmezteti a sofőröket, hogy legyenek a megszokottnál is óvatosabbak. Ez érintheti a magyar autóvezetőket is, hiszen az ország közelsége miatt sokan járnak át.

A közbiztonság javítása érdekében minden ország, illetve minden város megpróbálja megtenni a tőle telhetőt. Kamerarendszerekkel, a rendvédelmi szervek jelenlétével, és persze a helyi civilek közreműködésével sokkal jobban elvehetjük a bűnözők kedvét a rongálásoktól vagy a lopásoktól.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de engem mindig megnyugtat, amikor egy patentos autót látok a városban cirkálni. Olyankor azt gondolom, hogy egy fokkal nagyobb biztonságban vagyok, hiszen rendszeresen olvashatunk olyan megakadályozott bűncselekményekről, amelyekben nekik komoly szerep jutott. 

A biztonságtechnika és az élőerős védelem azonban nem nyújt százszázalékos védelmet a fifikás tolvajok ellen, kell a mi éberségünk is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jó munkáért megbecsülés jár

Az üresen hagyott ház is lehet biztonságban!

Pár kattintás a biztonságodért